ЗАЯВА

Останнім часом у деяких ЗМІ поширюється інформація щодо зриву Україною контрактів з поставок військової техніки до Іраку, внаслідок чого іракська сторона застосувала до України штрафні санкції.

У зв'язку з цим Державна компанія "Укрспецекспорт" заявляє, що подібна інформація не відповідає дійсності. Керівництво компанії докладає максимум зусиль для того, щоб виконати контракти з Іраком, які опинилися на межі провалу з провини колишніх керівників компанії. Підкреслюється, що на цей момент штрафні санкції до України за узгодженням сторін скасовано, повідомляє прес-служба ДК "Укрспецекспорт".

Висловлюється глибока стурбованість тим, що сьогодні деякі представники ЗМІ включилися в масштабну інформаційну компанію з дискредитації нинішнього керівництва спецекспортера, інспіровану колами, не зацікавленими в розширенні військово-технічного співробітництва України з іноземними державами та підвишенні ефективності державного управління в сфері ВТС.

Компанія закликає ЗМІ до професійного підходу при висвітленні питань військово-технічного співробітництва України з іноземними державами. У випадку подальшої появи подібної інформації в ЗМІ компанія залишає за собою право негайного звернення до суду для захисту своїх прав і інтересів відповідно до законодавства України.