Невиплата заробітної плати — питання, яке вже тривалий час не знімається у нашому суспільстві з порядку денного. Вочевидь, поки що складно сказати, коли ж працівники отримають останню заборговану їм гривню. Але ціла низка державних структур займається пошуком можливих шляхів розв’язання цієї проблеми. Як зауважила міністр соціальної політики Людмила Денісова на засіданні Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій та інших соціальних виплат, ліквідація зарплатних боргів залишається одним із найголовніших завдань уряду.

«За даними оперативного щотижневого моніторингу, сума заборгованості на державних підприємствах станом на 22 квітня цього року становила 432,1 мільйона гривень. Це 41,3% загального боргу по Україні. Підкреслю, що саме на держпідприємствах Держінспекція з праці виявила порушення вимог законодавства про працю в частині оплати праці», — сказала Людмила Денісова і закликала до узгоджених та скоординованих дій центральні органи виконавчої влади.

Представники міністерств та підпорядкованих їм підприємств-боржників розповіли, які заходи вони вживають для погашення боргів, і запевнили міністра та членів комісії, що оплату, яка надійде за поставлену продукцію вже найближчим часом, передовсім використають для розрахунків із людьми, які чекають заробленого.

Людмила Денісова визначила першочергові завдання щодо оперативного вирішення боргових питань. Серед них, як повідомила прес-служба Мінсоцполітики, — забезпечення співпраці державних і контролюючих органів під час проведення перевірок підприємств.