Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак зустрівся з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем. Обговорено ситуацію навколо переміщених осіб, руйнацій, яких зазнав Донбас унаслідок російської військової агресії, та урядові заходи з цього приводу. 

Іван Шимонович висловив занепокоєння втратами серед мирного населення, яке перебуває в епіцентрі військових дій, та значними руйнуваннями. Висловив співчуття сім’ям загиблих і запевнив уряд у повній підтримці з деескалації конфлікту та допомоги українським громадянам. А доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні буде представлено на засіданні відповідних органів системи ООН, а також ОБСЄ. Ситуація в Україні відстежується щоденно, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Остап Семерак підкреслив, що уряд і далі надаватиме максимальне сприяння Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні для отримання об’єктивної картини щодо грубої військової інтервенції та постійного втручання Росії у внутрішні справи України. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»