На приміщенні Сумської дитячої художньої школи відкрили меморіальну дошку на честь відомого скульптора-земляка уродженця села Шпилівка Сумського району Михайла Лисенка (1906-1972), ім’ям якого названо цей культурно-мистецький заклад.

Як розповів директор школи художник Олексій Кузьменко, рішення таким чином вшанувати народного художника, автора монументальних пам’ятників і скульптур, які встановлені і донині зберігаються в різних куточках України та поза її межами, визріло ще кілька років тому. Однак на заваді ставали ті чи ті причини.

Спільними зусиллями з міською владою, зокрема відділом культури і туризму Сумської міськради, де начальником є Наталія

Цибульська, задум вдалося втілити. Дошку виготовив колишній учень художньої школи Артур Гармидер, який нині навчається в магістратурі Львівської національної академії мистецтв. До речі, матеріалом для його творчої роботи став структурований пластик, який після спеціальної обробки набув особливої легкості та еластичності і слугуватиме багато років.

На урочистості завітали не тільки представники влади, громадськості і творчої еліти міста, а й онука Михайла Лисенка сумчанка Людмила Лисенко. Вона поділилася спогадами, як шестирічною позувала дідусеві під час його скульптурної роботи.

А заодно наголосила на таланті Михайла Григоровича як  педагога, наставника творчої молоді, який виховав цілу плеяду відомих нині митців.