ПРИГОДИ

Історія зі снарядами часів Великої Вітчизняної війни не тільки не завершується - вони дедалі частіше нагадують про своє існування. Ось і недавно молодий чоловік з міста Монастирища на Черкащині знайшов у місцевому парку два боєприпаси. Щоб краще роздивитися знахідку, вирішив віднести її додому. Мешкає юнак в одному з багатоповерхових будинків.

Склав снаряди до звичайної сумки та й приніс до квартири, чим дуже налякав свою матір. Добре, що хоч вона додумалася негайно зателефонувати в міліцію. Рятувальники, які швидко прибули на місце, також були шоковані: 100-міліметровий та 76-міліметровий снаряди могли щохвилини вибухнути навіть від зміни температури чи незначного руху і наробити великого лиха.

Як повідомили в Монастирищенському райвідділі обласного ГУ МНС, правоохоронці разом із рятувальниками вилучили й знешкодили небезпечну знахідку. Як стверджують експерти, снаряди були дуже небезпечними, при вибуху осколки могли розлетітися на відстань близько 300 метрів. Могло постраждати багато людей.

Добре, що все закінчилося благополучно. Дивує, однак, безпечність, з якою дехто ставиться до смертельної загрози. Нині ведеться слідство, а молодий чоловік дає правоохоронцям пояснення про мотиви такої поведінки.