«Я їду додому знову, я їду вклонитись родині», — рядки з вірша-пісні означили стан душі ювіляра, якому виповнилося 65, і стали основою творчого вечора в найбільшому палаці культури Тернополя. Завважу: і полудень віку, і 55- та 60-річчя пан Степан також відзначав концертом у місті юності.

«Я вас люблю», — так відверто і щиро назвав він нинішню зустріч із земляками. Україна, дім, любов — тріада, що зцементувала програму цього літературно-музичного вечора. Перші вірші та пісні заходу — про роки нашої борні. Заслужений артист України Василь Волощук та Оксана Радул розпочали виступ з пісні за текстом С. Галябарди «Небесна Сотня». Зала піднялася, на очах багатьох глядачів з’явилися сльози. «Моя Україна в огні, на справжній війні, не в кіні», — продовжив поет-пісняр. І прочитав дещо із власних «Листів товаришу Путіну».

Ювіляр рано посивів, та душею лише молодіє. Фото автора

Герой пісні «Стій, враже», яку запропонував ювіляр, на цю війну не збирався йти, ще саду не досадив, але друг і сусід пішов, і ворог їх убив. Хіба можна сидіти вдома?! «А нам прийшов єднатись, браття, час, москаль вже більше не посварить нас», — прочитав опісля С. Галябарда. В унісон прозвучала його пісня на музику тернополянина Василя Дунця «Не продай Україну зайдам».

Патріотичні й ліричні пісні на вірші ювіляра звучали у виконанні Ольги Євченко з Чернігівщини, закарпатця Ігоря Білика, Василя Дунця, Наталії Бурмас, Віталія Приємського з Тернопільщини, буковинців Яни та Валерія Сиротюків, дуету «Писанка».

Ювіляр і  справді весь зітканий з поезії любові. «Я вас люблю! — стверджує й обіцяє: — До вас ще приїду». І не лише до краян. Адже свою прекрасну дату поет-пісняр відзначає впродовж усього року. Концерти з цієї нагоди вже відбулися в Чернівцях, Луцьку, Львові, Мукачевому, деяких містах Львівщини, Чернігівщини та Тернопілля.