На Сумщині завершилися Дні проекту GIZ — німецького товариства міжнародного співробітництва в Україні, що передбачає перепідготовку і стажування за кордоном управлінських кадрів і менеджерів для підприємницької сфери та бізнесу. Як наголосив під час зустрічі з представниками проекту та бізнес-кіл області голова Сумської ОДА Микола Клочко, GIZ успішно зарекомендував себе на теренах краю. За півтора десятиліття із передовим досвідом Німеччини ознайомилися 54 представники сумського бізнесу, в тому числі 10 — нинішнього року.

Високо оцінює співпрацю керівник проектного офісу німецького товариства міжнародного співробітництва в Україні Світлана Степащенко. За її словами, оскільки проект дає необхідні результати, вирішено продовжити його дію до 2019 року. Днями відбувся конкурсний відбір претендентів на стажування в Німеччині в 2017-му.

У межах заходу підписано спільну Заяву про співробітництво між німецьким товариством міжнародного співробітництва за проектом «Програма Федерального міністерства економіки та енергетики з підготовки управлінських кадрів — Fit for Partnership with Germany» і Партнерською платформою Сумської області в Україні. Сторони домовилися у міру своїх можливостей взяти на себе виконання необхідних завдань задля практичної реалізації плану.