ЖКГ. Питання реалізації спільного проекту «Розвиток міської інфраструктури», який здійснюється за фінансової підтримки Світового банку, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк обговорив із директором Департаменту сталого розвитку Світового банку Пітером Томсоном.

Він повідомив, що Україна найближчими часом отримає від Світового банку від 200 до 300 мільйонів доларів на реконструкцію та заміну зношених систем водопостачання та каналізації.

«Розвиток міської інфраструктури» — це кампанія з удосконалення водопостачання, водовідведення та сприяння підвищенню ефективності роботи 15 різних комунальних підприємств Одеси, Чернігова та Івано-Франківська.

З червня по вересень міністерство змогло додатково залучити 6,6 млн доларів до загального обсягу бюджету проекту. «Ми дотримуємося стратегії залучення не тільки позичених коштів, а й грошей держави та міської громади. Це дає надзвичайно сильний економічний ефект, сприяє розвитку активності та правосвідомості місцевої громади», — цитує слова міністра прес-служба Мінрегіонбуду.

До кінця реалізації проекту «Розвиток міської інфраструктури» залишилося 15 місяців, тому Анатолій Близнюк звернувся до Пітера Томсона з проханням пришвидшити деякі важливі процедури фінансування. У свою чергу той схвалив обрану стратегію співфінансування.