РІШЕННЯ. Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів підготувати та затвердити єдину методику розрахунку формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це на брифінгу повідомила перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова. Таке рішення прийнято після обговорення на засіданні Комітету з економічних реформ проблем ЖКГ. 

Після підготовки та затвердження цього документа Президент доручив переглянути чинні тарифи та привести їх у відповідність до нової методики.

Також глава держави доручив перевірити цільове та ефективне використання коштів, виділених у 2008 та 2009 роках із державного бюджету у вигляді субвенції на покриття різниці між затвердженими цінами та тарифами на послуги ЖКГ і витратами на їх виробництво.

Термін виконання доручення Президента — до 1 серпня цього року, а перегляд тарифів, після затвердження нової методики, має бути здійснено протягом трьох наступних місяців, повідомляє прес-служба глави держави.

«Це дасть змогу зробити істотний крок до нормування та врегулювання конфліктів, пов’язаних із сектором ЖКГ», — резюмувала Ірина Акімова.

Віктор Янукович, крім того, підписав низку законів соціального спрямування. Перший із них — «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» — відчутно скорочує терміни призначення пенсій багатодітним матерям. Це здійснено завдяки тому, що за новим законом право на призначення таких пенсій передається місцевим адміністраціям.

Другий закон зменшує кількість документів, які повинні надавати майбутні матері для отримання допомоги. «Мінімальний розмір такої допомоги сьогодні становить близько однієї тисячі гривень. Отримання допомоги скоріше залежить від того, наскільки буде спрощено перелік документів, необхідний для цього. Даний закон повністю врегульовує проблему», — додала вона.

Третій закон — Закон України «Про внесення зміни до ст.1 Закону України «Про охорону дитинства» — стосується багатодітних родин, в яких виховується троє і більше дітей. Документ змінює статус багатодітної родини і надає змогу отримати його і сім’ям, які виховують дітей від різних шлюбів.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку надання допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим верствам населення та покращення їх соціального захисту» дає змогу отримувати допомогу людям, які доглядають за інвалідами другої групи з різними психічними розладами.