Два потяги з тілами загиблих пасажирів літака Боїнг-777 Малайзійських авіаліній сепаратисти довго не випускали з Тореза. Одначе згодом з’явилася інформація, що вагони таки вирушили у напрямку Харкова.

За даними УНІАН, учора cпецпотяг із 4 вагонами-рефрижераторами та одним причепним вагоном прибув на залізничну станцію Харків-Балашовський об 11 годині 25 хвилин. Вагони-рефрижератори з тілами планувалося причепити до іншого тепловоза та доправити на територію заводу імені В. О. Малишева (там відбуватиметься перевантаження тіл у спеціально привезене устаткування з Нідерландів).

Про те, що бойовики, які утримували під контролем територію падіння літака, відпустили до Харкова потяги з тілами загиблих, повідомив днем раніше на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі голова Держкомісії, віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він нагадав, що під час уже завершеної Державною службою з надзвичайних ситуацій пошукової операції знайдено 282 тіла та 87 фрагментів 16 тіл загиблих. Державна комісія з розслідування катастрофи літака, Президент та Прем’єр-міністр підтримали ініціативу Прем’єр-міністра Нідерландів щодо відправлення всіх тіл загиблих до Нідерландів, аби якнайшвидше і якомога якісніше зробити всі необхідні судово-медичні, а також ідентифікаційні заходи для повернення тіл невинно загиблих людей на батьківщину.

Як передає слова посадовця прес-служба Мінрегіону, Держкомісія розглядає можливість передати функції розслідування причин падіння літака нідерландським партнерам. «Україна зацікавлена в тому, щоб максимально відкрито та публічно було проведено розслідування цього теракту, який відбувся в небі над територією України. Ми розглядаємо можливість відповідно до міжнародного законодавства передати функції розслідування причин падіння літака нідерландським партнерам спільно з усіма країнами, які долучилися до цієї роботи. Українські експерти візьмуть участь в усіх завданнях щодо переміщення тіл і щодо розслідування авіакатастрофи», — резюмував віце-прем’єр.

До слова, за даними The Guardian, о першій годині ночі проти вівторка бойовики терористичної організації «ДНР» передали «чорні скриньки» збитого ними пасажирського літака представникам Малайзії.

 Відділ новин
«Урядового кур’єра»