Дарина ФІАЛКО
для «Урядового кур’єра»

Стіни галереї «Арка» розказали «оголені» історії. У цій невеликій столичній галереї представила картини в стилі ню львівська художниця Тетяна Тарасенко, учасниця й призерка республіканських, міжнародних виставок і конкурсів, дипломантка UkrainianArtWeek.

Фото Володимира ЗАЇКИ

Тіло без маски. Сильне і беззахисне. Натхненне і стривожене. Таким воно постає на полотнах художниці. Однак це не просто оголене тіло, а й оголена душа, загадку якої треба розгадати. Це розумієш, коли, наприклад, споглядаєш картину «Дебют». Із неї глибоким поглядом дивиться чарівна дівчина. У тих очах, сповнених стурбованості та сподівання, справді можна втонути. На створення цього портрета мисткиню надихнула її дочка. «Вона у мене доволі романтична й має красивий погляд. Я дивилася на неї, робила начерки. Ось так поступово народилася ідея картини», — ділиться художниця. І хоч Тетяна Тарасенко любить писати портрети, на виставці їх було небагато.

Поміж експонованих живописних творів —робота й соціального спрямування. Художниця закликає нас випромінювати «Більше любові». «Хочеться, щоб у світі було більше взаєморозуміння. В образах пташок, сердець я втілила своє розуміння цієї теми», — резюмує Тетяна Тарасенко. Ця, на перший погляд, романтична картина насправді має підтекст, пов’язаний із буремними подіями, що нині полонили Україну. Тож, друзі, навіть у відпочинковий період не забуваймо про мистецтво, що вчить нас любити «без масок».