ЗАВДАННЯ

У 2013 році уряд продовжуватиме реалізацію реформ і модернізацію країни 

«Рік, що минає, з усіма його проблемами, однак, створив хороший фундамент для продовження реформ і модернізації нашої країни в 2013 році. Саме на це націлено новий уряд України, і саме цими завданнями він буде займатися в новому році», — заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Він підкреслив, що найяскравішою торішньою подією стало проведення Євро-2012, під час якого Україну відвідало понад 8 млн туристів. Крім того, ця подія дала змогу реалізувати кілька масштабних національних проектів.

Також глава уряду звернув увагу на реалізацію в 2012 році соціальних ініціатив Президента. За словами Миколи Азарова, уряду довелося провести дуже серйозну роботу, щоб виконати їх у повному обсязі. «А тут було не тільки підвищення зарплат і пенсій, а ще й виплата компенсації за знеціненими вкладами населенню, програма доступного житла та багато іншого. Попри кризу, нам вдалося утримати стабільність у країні, і, напевно, це найголовніше досягнення уряду», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Втім, за словами глави уряду, було й багато проблем. На жаль, підкреслив Микола Азаров, через гостру нестачу фінансових ресурсів уряду не вдалося повною мірою реалізувати всі накреслені плани. Проте країна активно займалася модернізацією економіки. У багатьох областях і регіонах з’явилися нові виробництва, заводи, підприємства абсолютно іншого технологічного рівня. «Це теж великий наш позитив і велике наше досягнення», — сказав глава уряду.

Говорячи про розв’язання актуальних проблем, Микола Азаров заявив, що на 1 січня 2013 року жодна область України не повинна мати заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. При цьому Прем’єр закликав усіх громадян, які володіють інформацією про порушення термінів виплати зарплати або її виплати не в повному обсязі, повідомляти негайно йому особисто. «Я чекаю від вас інформації. Якщо де-небудь це не так, то ситуацію буде виправлено, а винні посадові особи за це відповідатимуть», — заявив глава уряду.

Також Микола Азаров торкнувся теми безпеки на автошляхах. Зокрема він доручив віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу та міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку підготувати програму облаштування пішохідних переходів. За словами глави уряду, ситуація на дорогах свідчить про те, що навіть перехід у встановленому місці не забезпечує безпеки пішохода. У цьому контексті Прем’єр наголосив на тому, що переходи повинні бути добре освітлені (хоча б у межах населених пунктів), обладнані попереджувальними знаками, мають передбачати зниження швидкості руху. При цьому потрібно здійснювати жорсткий контроль за водіями, які порушують правила проїзду через пішохідні переходи. Там, де необхідно, сказав глава уряду, треба обладнати або тунелі, або наземні переходи. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»