У Луганську відбувся перший концерт у рамках проекту обласної філармонії та фонду «Таланти світу» (Москва). Солісти Давид Гвініанідзе, Сергій Плюснін та Юрій Зальцман виконали класичні й естрадні твори з репертуару Мусліма Магомаєва, назвавши  програму «Любов моя — мелодія».

«Сподіваюся, що й надалі тісно співпрацюватимемо з Україною й Луганськом зокрема. Прагнемо пропагувати академічне вокальне мистецтво, хорошу музику», — сказав на прес-конференції президент і художній керівник фонду соліст Державного академічного Большого театру Росії Давид Гвініанідзе.

У свою чергу унікальний бас-баритон Юрій Зальцман підкреслив, що вже з перших репетицій із луганським симфонічним оркестром зрозумів, що тут «край професіоналів, які дуже вимогливі до пісенного продукту».

— Україна — це ще й житниця вокальних талантів, — вважає вокаліст. — Перш ніж народитися, ваша душа вже співає. Тому найскладніше бути щирим і чесним із такими глядачами. Фальш ви чуєте одразу, тим більше, коли людина починає співати. З одного боку, ви відкриті й доброзичливі, з другого — публіка тут вимоглива. У своєму творчому житті я зустрічав чудових українських маестро, якими може пишатися ваша земля. Загалом якщо говорити про минуле, то Большой театр — це майже на 60% українські співаки.

Слід зазначити, що «Концерт трьох баритонів» — лише одна із програм фонду «Таланти світу». Усього їх у репертуарі солістів близько 80. Фонд співпрацює з майже 200 кращими вокалістами  світу, зокрема солістами Ла Скала, Метрополітен-опери та Національної опери України, які в межах співпраці дають щомісяця до 85 концертів у різних країнах та містах. З концерту в Луганську для фонду почався невеликий український тур: на виступи солістів Большого театру ще чекали в Донецьку та Дніпропетровську.