Понад три роки тривали судові засідання щодо визнання законності акта ревізії від 28 жовтня 2010 року, складеного контрольно-ревізійним управлінням в Івано-Франківській області. Документ свідчив про значні розкрадання бюджетних коштів в обласному управлінні водних ресурсів. Фінансові інспектори встановили, що посадовці цього управління, зловживаючи своїм службовим становищем, призвели до марнотратства і зникнення 3,1 мільйона бюджетних гривень із загального обсягу коштів, виділених Прикарпаттю окремим рішенням Кабінету Міністрів на ліквідацію наслідків катастрофічної повені 2008 та 2010 років.

Саме на таку суму було завищено вартість робіт з берегоукріплення водогосподарських об’єктів краю. Але «водники» прийняли від підрядних організацій такі аж занадто дороговартісні виконані роботи, підписавши акти. Свою правоту, а відтак помилку фінінспекторів, вони намагалися довести під час судового розгляду, запевняючи у своїй позовній заяві, що акт ревізії використання бюджетних коштів був складений з порушенням закону.

Нарешті суд поставив у цій довгочасній справі крапку, визнавши законність документа колишнього КРУ і підтвердивши суму завданих збитків. Це дало змогу обласній прокуратурі завершити перевірку в облуправлінні водних ресурсів щодо законності використання бюджетних коштів. За її результатами розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Загалом, як повідомляє прес-служба прокуратури області, за результатами прокурорських перевірок щодо цільового використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені 2008 та 2010 років, порушено 76 кримінальних справ, з яких до суду направлено 65.