Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк провів зустріч із послами країн-членів «Великої сімки». Під час зустрічі обговорювали зокрема питання енергетичної безпеки нашої країни. Глава уряду наголосив, що це надзвичайно важливе питання і для всіх країн-членів «Великої сімки».

Він нагадав, що торік Україні разом із країнами G-7 вдалося досягти тристоронньої угоди на рівні України, Європейського Союзу та Російської Федерації щодо постачання газу до України і транзиту газу до Європейського Союзу.

Арсеній Яценюк звернувся до країн-членів «Великої сімки» підтримати Україну в реалізації такого самого механізму і тепер: «Для того, щоб гарантувати безпечний транзит до ЄС та постачання газу до України на основі всеосяжної угоди між ЄС, Україною та Російською Федерацією, яка має включати тристоронній протокол, а також додаток до чинного контракту між НАК «Нафтогаз України» та російським «Газпромом».

«Разом ми можемо досягти успіху в тому, аби отримати подібну угоду, яку мали торік», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Прем’єр-міністр також наголосив, що вітчизняний уряд високо цінує підтримку країн «Великої сімки» в боротьбі України за територіальну цілісність і незалежність: «Закликаємо Росію виконати мінські домовленості. Уряд України робить усе, що в його силах, для того, аби їх виконати. Ми дуже цінуємо вашу підтримку і вашу сильну позицію щодо цього питання». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»