У Сумах стартувала безстрокова благодійна акція, яку ініціювали відділ культури і туризму міської ради та обласний центр служби крові. Організатори хочуть привернути увагу місцевої творчої інтелігенції до проблеми донорства і допомогти хворим дітям, які лікуються у відділенні онкогематології Сумської обласної дитячої лікарні. За словами начальника відділу культури і туризму Сумської міськради Наталії Цибульської, творча інтелігенція міста добре розуміє означену проблему, тож активно підтримала починання. Серед донорів — десятки представників закладів культури і мистецтва, творчих спілок і міський голова Олександр Лисенко.

Сумщина, на жаль, належить до регіонів, де рівень онкологічних захворювань серед дітей чи не найвищий в Україні. Як повідомила завідувачка гематологічного відділення Сумської обласної клінічної дитячої лікарні Ліана Нікітенко, щороку це тяжке захворювання діагностують у 25—35 наймолодших жителів краю. Нині на обліку перебувають 145 хлопчиків і дівчаток, які щодня гостро потребують донорської допомоги.

Як вважає директор Сумського обласного центру служби крові Наталія Трофименко, городяни активно відгукуються на прохання медиків поділитися власною кров’ю задля порятунку дітлахів. Останнім часом у центрі побували місцеві митники, працівники служби зайнятості, представники інших структурних підрозділів обласного центру, які істотно поповнили донорський банк і так подали руку допомоги хворим дітям.