Спектакль під назвою «Спогад про Саломею» актори Львівського національного театру імені Марії Заньковецької називають документально-історичним. Він про відому українську співачку Соломію Крушельницьку, але не тільки про неї… Це перша вистава, якою у Чернігівському молодіжному театрі почався традиційний фестиваль «Грудневі театральні вечори». Це свято шанувальників театрального мистецтва було започатковане ще в 1988 році і щороку збирає аншлаги.

Гостями фестивалю цього року будуть також театри з Одеси й Києва, театральні лабораторії і навіть цьогорічні випускники Київського університету театру, кіно і телебачення. Ці молоді люди планують невдовзі створити свій театр. До Чернігова ж вони приїхали з трьома постановками.

А одразу після львів’ян на сцену «молодіжки» піднімуться одесити. Вони називають себе театральною лабораторією. Загалом же одеський «Театр на Чайній» уже втретє в Чернігові, але саме такий склад – вперше.

Також на честь відкриття фестивалю в театрі відкрилась виставка картин художника Андрія Литвиненка. За словами автора, його роботи – це магічна абстракція. Тож глядачам буде чим зайняти себе в очікуванні третього дзвінка.

Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія