У грудні 2013 року почнуться продажі смартфона з двома екранами, який розробила російська компанія Yota Devices.

У Росії YotaPhone буде в магазинах вже до 25 грудня і буде коштувати близько 20 тисяч рублів, передає ТСНз посиланням на ИТАР-ТАСС та Lenta.ru.

Як повідомляє виробник, головна особливість YotaPhone – два екрани: один (рідкокристалічний) знаходиться на лицьовій, а інший (чорно-білий на «електронних чорнилах») – на задній панелі.

На другий екран можуть виводитися електронні книги, повідомлення, карти. Розмір обох екранів – 4,3 дюйма. Роздільна здатність РК-дисплея – 1280 на 720 точок, а дисплея на «електронних чорнилах» – 640 на 360 пікселів.

YotaPhone має дві камери – на 1 і 13 мегапікселів, два гігабайти оперативної і 32 гігабайти внутрішньої пам'яті. Пристрій працює під управлінням Android 4.2.2.

Нагадаємо, згідно з оцінками аналітиків компанії Gartner, до 2017 року смартфони стануть розумнішими за своїх господарів. Мобільні пристрої зможуть передбачати наступні кроки користувачів, передбачати покупки і дії на підставі раніше зібраних даних. Інформація буде оброблятися завдяки персональним «хмарним» сервісам.