У Центрі зеленого туризму села Петрополь Запорізької області відбулося виїзне засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. До участі в ньому запросили власників садиб і керівників громадських об’єднань, які працюють у  напрямку агротуризму. Зокрема керівник Центру «AQUAZOO-Петрополь» Борис Ігнатко презентував два об’єкти сільського зеленого туризму в Запорізькому районі: «Єнотова хата на хуторі Петерсона», що відкриється в селі Червоний Яр уже незабаром, і «Садиба справжніх патріотів», яка відчинить двері у травні 2017 року.

На засіданні було представлено соціальний проект «Школа агротуризму», де досвідом з початківцями поділилися досвідчені підприємці. Учасники  наради  також визначили головні проблеми, що стримують розвиток сільського зеленого туризму. Серед них —  відведення земельних ділянок.

— Зелений туризм може стати потужним імпульсом розвитку сільських територій, — сказав перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян. — Тому завдання влади —  сприяти цьому. Зокрема, ця позиція знайшла відображення в  Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року.