Захід має зробити дві речі для України: забезпечити її оборонним озброєнням та негайно ввести секторальні санкції проти Росії, щоб стримати її агресію.

Таку думку висловив у неділю в інтерв'ю телеканалу CNN голова Комітету з закордонних відносин Сенату США Роберт Менендез, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні серйозно подумати над запровадженням секторальних санкцій, як у фінансовому секторі, у сфері оборони, так і в енергетичній галузі. Ми також маємо забезпечити українців, і я сподіваюся, що саміт НАТО створить можливість для цього, таким оборонним озброєнням, яке примусить Путіна сплачувати за свою агресію», – заявив американський сенатор.

Він зауважив, що Путін відчув слабкість Заходу, який свого часу так і не запровадив проти Росії серйозних санкцій, щоб не провокувати. «Але Путіну не потрібні провокації. У цьому випадку слабкість є найбільшою провокацією для нього, ніж сила», – зауважив голова сенатського комітету.

Менендез підкреслив, що Захід має визнати: в нинішній ситуації йдеться не про сепаратистів, а про безпосереднє російське вторгнення в Україну.