На Донбасі завершено спорудження укріплень та захисних ліній, за які за дорученням Президента України відповідала Черкащина. Щоб перевірити якість робіт, на схід виїздила комісія облдержадміністрації.

— Ми із представниками департаменту капбудівництва переконалися, що роботи, доручені черкащанам, виконано добротно, і разом з розпорядниками об’єктів підписали акт здачі їх в експлуатацію, — розповів по приїзді заступник голови ОДА Юрій Сас.

Усього черкащани збудували в зоні АТО чотири оборонні комплекси: поблизу Краматорська, Дружківки та Слов’янська. За висновками комісії, роботи виконано вчасно, і вони повністю відповідають умовам проекту.

— Це споруди з високоякісного бетону, встановлені охайно: замазано всі шви, зроблено підсипку, виведено труби вентиляції, окопи оббито лісом, що робить їх довговічнішими, — зауважив Юрій Сас. — Ми цього не домоглися б без допомоги бізнесу. — Дякую всім черкаським підприємцям, хто відгукнувся на потребу країни.

Відповідно до проекту, вартість одного оборонного комплексу оцінено в понад три мільйони гривень, але фактично на кожний витрачено близько чотирьох мільйонів.