Київ та Москва обмінялися взаємними погрозами ввести мита на ввезення товарів. Росія погрожує їх запровадити, якщо Україна почне впроваджувати економічну частину угоди про асоціацію з ЄС, зокрема, про створення зони вільної торгівлі. А Київ обіцяє ввести мита після того, як їх запровадить Кремль, передає ТСН.

Список можливих мит оприлюднений на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, пише «Європейська правда». Зокрема, в документі значаться російські овочі, фрукти, рибна та молочна продукція, яйця, мед, кава, чай, цукор та кондитерські вироби. Серед нехарчових товарів – добрива, мило, косметика, сірники, пластмас, одяг, взуття, вироби зі скла, меблі, електроапаратура. Також мита можуть стягуватися із російських легкових та пасажирських автомобілів, тракторів, залізничного обладнання.

Нагадаємо, відповідно до домовленостей представників України, ЄС та РФ, економічна частина угоди про асоціацію України з Євросоюзом набере чинності лише із 2016 року. Відповідно до цієї домовленості російський уряд зобов'язався не вводити свою постанову в силу. Однак документ досі не скасований, що допускає можливість набрання ним чинності у будь-який момент.