Міністерство фінансів отримало вчора  рішення Лондонського суду щодо так званого російського боргу на 3 мільярди доларів, яке не визнає обгрунтованості позиції та аргументів України у цій справі. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Як зазначив міністр,  українська сторона з повагою ставиться до рішення суду,  «але обгрунтовано вважає, що воно не враховує об’єктивних наявних фактів економічної та воєнної агресії проти України та її народу, які Росія безперервно вчиняє з 2014-го, попри визнання міжнародною спільнотою незаконності таких дій».

Міністр фінансів повідомив, що суд схвалив подачу Україною апеляції, а також заморозив будь-які дії щодо стягнення боргу до апеляції. «Сьогоднішнє рішення — це перший етап. Україна отримала дозвіл судді на апеляцію. На прохання українських юристів суд заморозив сьогоднішнє рішення до наступного засідання, яке відбудеться наприкінці квітня. На наступних етапах процесу Україна послідовно обстоюватиме свою позицію і захищатиме державні інтереси», —  наголосив міністр.