ВІЗИТ. Для успішного подолання наслідків світової економічної кризи Україна та Греція мають посилити свою співпрацю. Про це у Афінах заявив Президент України Віктор Янукович під час розширених українсько-грецьких переговорів, що відбулися під головуванням Президентів України та Греції, передає УКРІНФОРМ.

Глава Української держави зазначив, і Україна, і Греція переживають непрості часи ─ відтак посилення двосторонньої співпраці стає особливо актуальним за таких умов. «Є велике бажання допомогти одне одному. Тому я переконаний, що настав час для значного підвищення координації наших дій у подоланні кризових явищ в Україні та Греції», ─ наголосив Віктор Янукович.

Безперечно, сказав він, масштабні реформи, які сьогодні здійснюються в Україні, допомагають долати кризові явища. Глава Української держави, зокрема, зазначив, що у 2010 році вдалося знизити дефіцит бюджету України з 14% до 5%: «2011 рік ми плануємо закінчити з дефіцитом не більше 3,5%».

У свою чергу Президент Греції Каролос Папуліас оцінив взаємини між Україною та Грецією як «відмінні». «Ваш візит дає новий поштовх для розвитку наших двосторонніх відносин. Ми можемо сказати, що 2011 рік є роком для нових зустрічей, для відродження наших двосторонніх зв'язків», ─ зазначив він.