Із вчорашнього дня блакитне паливо йде до наших споживачів через газовимірювальні станції «Суджа» і «Мозир».  Про це  повідомили у прес-службі Укртрансгазу.

Раніше імпорт газу мав початися з 11 грудня, проте НАК «Нафтогаз України» переоформив свою заявку. 5 грудня ввечері українська компанія перерахувала російському «Газпрому» 378 мільйонів доларів  як передоплату за постачання одного мільярда кубометрів газу.

Офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов повідомив, що керівники російського газового монополіста підтвердили отримання передоплати.

Добовий обсяг  блакитного палива, яке постачатиметься до України, становить 43,5 мільйона кубометрів.

Нагадаємо, що російська компанія не постачала газ в Україну із середини червня через неоплачені рахунки. Наприкінці жовтня, за посередництва Єврокомісії, Україна і Росія домовилися про тимчасові умови постачання газу на зиму. Вони передбачають виплату Україною 3,1 мільярда доларів боргу цього року і закупівлю газу за передоплатою. Вартість зимових постачань становить 378 доларів за тисячу кубометрів цього року і 365 доларів за тисячу кубометрів наступного.

 Відділ економіки та державного управління
«Урядового кур’єра»