Винахідник  цього яскравого оригінального самобутнього стилю —  доброзичливо-милого, душевно-щирого, позитивно-оптимістичного простору, в якому успішно живуть і співіснують люди, тварини, птахи та інші, — сучасний український скульптор, художник, кераміст Сергій Герасименко. Happy art — мистецтво щастя. І справді, його роботи випромінюють  неймовірне  тепло й доброту. Одного разу  побачивши їх, назавжди закарбовуєш у пам’яті й уже не  сплутаєш  ні з чим.  

Красномовно-безмовні й завжди усміхнені герої Герасименка дивляться широко розплющеними очима. Фото Володимира ЗАЇКИ

Один з найвідоміших в Україні представників наївного мистецтва народився 29 грудня 1967 року в  місті Чайковському Пермської області  Росії. Чималий вплив на художній смак і навички Сергія мав його дід Костянтин Герасименко, теж художник. Сергійкові було десять років, коли родина переїхала до Луцька, тож  його творчий шлях  розпочався саме тут.

Мати Сергія Валентина Семенівна Герасименко — головний художник Луцького шовкового комбінату, мала ділові та дружні зв’язки з багатьма художниками й митцями свого часу. Вона і познайомила сина з передовими талановитими діячами мистецтва. У цьому середовищі формувався і розвивався молодий Сергій Герасименко як творча особистість і майбутній художник.

Фото Володимира ЗАЇКИ

Його освіта розмаїта: в Ужгородському училищі  декоративно-прикладного мистецтва він розпочав із  художньої обробки дерева, звідти перевівся на факультет кераміки, надихнувшись роботами художників-керамістів Закарпаття. У  Національній  академії образотворчого мистецтва та архітектури  опанував станковий живопис. Любов до живопису та кераміки породила унікальний авторський стиль Happy аrt. Майоліка С. Герасименка кардинально відрізняється від усіх творів, виконаних у цій техніці.

Фото Володимира ЗАЇКИ

Передовсім це буяння яскравих фарб, нескінченний потік сюжетних зображень, які авторові вдається дуже гармонійно згрупувати у фантастичний колаж. У розмаїтті сюжетів зустрічаються люди, тварини, гори і море, хмари і літаки, будинки й дерева…

Нині виставку робіт митця  експонують у  Музеї історії  Києва.