Київське «Динамо»  і донецький «Шахтар» входять до першої тридцятки футбольних клубів Європи в історії Ліги чемпіонів УЄФА. Відповідний рейтинг оприлюднено  у понеділок на офіційному сайті організації.

ФК «Динамо» посідає в ньому 21 місце. Кияни 16 разів брали участь в Лізі чемпіонів. За цей час столична команда провела 109 матчів, в яких здобула 29 перемог при 27 нічиїх і 53 поразках. Усього в турнірі динамівці набрали 89 очок.

«Шахтар», який грав у Лізі чемпіонів 11 разів, посідає  26-ту  позицію — 74 поєдинки, 26 перемог, 13 нічиїх, 35 поразок, — 65 очок.

Найуспішнішим клубом в історії залишається мадридський «Реал». Королівський клуб  у віртуальній таблиці всього на 5 очок випереджає свого принципового суперника «Барселону».

«Реал» провів найбільше матчів (231), здобув найбільше перемог (136) і більше за всіх забив м’ячів (483). Одночасно мадридці більше всіх пропустили — 247. Цікаво, що у «Реала»  і «Барселони» однакова різниця забитих і пропущених м’ячів: +236. Мюнхенська «Баварія»  посідає третій рядок і  нарощує перевагу над «Манчестер Юнайтед», який в цьому сезоні в Лізі чемпіонів участі не бере. П’ятим, із серйозним відставанням, йде лондонський «Арсенал». На шосте місце піднявся туринський «Ювентус».

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»