Якою буде весна-2017 в Україні, і коли відступлять холоди, бажає знати кожен. В останні дні зими всі мріють про довгоочікуване тепло і сонце.

Судячи з прогнозів синоптиків й народних прикмет, на які зазвичай зважають на свято Стрітення, весна 2017 порадує українців ясними й погожими днями вже в березні.

Кажуть, що на Стрітення зима з весною зустрічається. Якщо погода в цей день сонячна, значить, незабаром варто чекати тепла.

Згадаємо, що 15 лютого переважно в усіх областях України світило сонце, а стовпчик термометрів у деяких регіонах в денний час піднявся до плюсових позначок. Тож якщо вірити народній прикметі, весна вже не за горами.

А от синоптики Укргідрометцентру обіцяють істотне потепління до кінця березня. На початку місяця ще можливі заморозки й сніг. За інформацією порталу podrobnosti.ua, отриманої від Укргідрометцентру, середня температура по країні в березні буде коливатися від -3 до +11 градусів.

Наприклад, жителі столиці відчують потепління вже в перші дні березня. Температура в Києві в денний час підніметься до +6 градусів.

А от народний синоптик Наталія Діденко пообіцяла українцям підвищення температури повітря вже з 18 лютого й  написала про це на своїй сторінці в Facebook.  

РБК Україна