З ПОЧИНОМ

Один учень - один комп'ютер. Такою є мета цього національного проекту.

Він передбачає створення єдиної національної освітньої мережі, стандартизацію та уніфікацію централізованої системи навчання, впровадження інновацій в систему управління освітніми процесами на базі високошвидкісних телекомунікаційних технологій четвертого покоління.

"Широке обговорення національних проектів - наш базовий принцип. Заходи такого формату мають забезпечити публічність і прозорість їх підготовки та реалізації", - зазначив на презентації голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

"Відкритий світ" дає старт комунікаційній реформі в освіті. Він не тільки забезпечить рівний доступ до інформації всіх учнів, незалежно від їхніх матеріальних статків та місця проживання, а й істотно підтягне комп'ютерну грамотність у суспільстві в цілому. Серед нових можливостей також проведення мультимедійних уроків, забезпечення школярів і вчителів електронними підручниками та іншими освітніми матеріалами, інтерактивне спілкування всіх суб'єктів навчального процесу, відкрита інформація для батьків учнів про навчальні програми, нові курси та успіхи дітей.