Президент Віктор Янукович обговорив з міністром оборони Павлом Лебедєвим питання виконання завдань, які стоять перед Збройними силами у 2014 році. «Був звіт перед главою держави про стан справ, виконання програм і завдань, які стоять перед Збройними силами на цей рік. Завдання виконують, особовий склад перебуває в місцях постійної дислокації і займається бойовою підготовкою», — розповів міністр оборони після зустрічі з Віктором Януковичем.

Павло Лебедєв також зазначив, що під час розмови обговорювали питання підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям. «Були проблеми з Міністерством фінансів, Президент негайно втрутився у процес і поставив крапку. Тому хочу запевнити, що чергове підвищення відбувається, і в лютому військовослужбовці отримають підвищення грошового забезпечення на 20%», — цитує прес-служба глави держави слова Павла Лебедєва. Під час зустрічі обговорювали реалізацію програми забезпечення військовослужбовців житлом: «Президент погодив, дав відповідні доручення іншим міністерствам. Тож ми запускаємо механізм утілення програми».

Очільник оборонного відомства поінформував главу держави і про перехід на контрактну армію. «Торік ми виконали план з набору контрактників. І те завдання, яке Президент поставив щодо переходу на професійну, контрактну армію, виконуємо», — запевнив Павло Лебедєв.

Того самого дня Віктор Янукович провів зустріч з головою Сумської обласної державної адміністрації Ігорем Яговдиком, який так прокоментував результати розмови: «Президент зосередив увагу на забезпеченні життєдіяльності регіону, вирішенні питань щодо своєчасної виплати пенсій, соціальних виплат і зарплат». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»