ПІДТРИМКА. Уряд проводить послідовну політику посилення соціального захисту найвразливіших категорій громадян. Так, упродовж 2011 року вже втретє підвищується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Про це вчора заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час брифінгу у Кабінеті Міністрів.

Урядовець зазначив, що з 1 жовтня цього року прожитковий мінімум для непрацездатних підвищився з 764 до 784 гривень, а до кінця року цей показник становитиме 800 гривень. Відповідно до зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних пропорційно підвищаться і всі пов’язані з ним соціальні та пенсійні виплати. Зокрема, це стосується перерахунку пенсій, допомоги малозабезпеченим, допомоги при народженні дитини тощо.

«Якщо цьогоріч ми підвищуємо соціальні стандарти щоквартально, то у 2012 році передбачено п’ять підвищень. Надзвичайно важливо, що у державному бюджеті на наступний рік усі соціальні виплати зростатимуть більшими темпами, ніж інфляція», — цитує слова урядовця прес-служба Мінсоцполітики.