Для зміцнення економіки слід робити акцент на розвиток малого та середнього бізнесу. Таку основну тезу висловив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус під час зустрічі з представниками Федерації профспілок та роботодавців. Передумова успіху цього сегменту — проведення податкової реформи.

Айварас Абромавичус розповів, що днями він уже мав змогу ознайомитися з попереднім проектом стратегії розвитку малого та середнього бізнесу. Тепер цей документ удосконалюватимуть з асоціаціями, Організацією економічного співробітництва та розвитку (OСЕР), ЄС, і найближчим часом стратегію буде оприлюднено. А задля більшої поінформованості зацікавлених і передовсім представників бізнесу, найближчим часом буде розгорнуто всебічну роз’яснювальну роботу, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Урядовець також торкнувся питання розширення ринків для українських товаровиробників і просування національних інтересів у торгівлі, звернув увагу на величезні можливості, що відкриваються у процесі реформування держзакупівель, окреслив кроки, спрямовані на подолання корупції, і вихід на якісно новий рівень управління державними компаніями, докладно зупинився на діях уряду, зосереджених на стабілізації макроекономічної ситуації та наступних заходах з дерегуляції. «Ми чуємо бізнес і сподіваємося на продовження продуктивного діалогу», — резюмував Айварас Абромавичус. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»