ДОПОМОГА. На українсько-румунському кордоні створюються пункти для обігріву водіїв, які прямують до Румунії. Це спричинено тимчасовим призупиненням пропуску вантажних транспортних засобів та автобусів у зв’язку з сильним морозом, потужними снігопадами та ожеледицею.

Зважаючи на негоду, прикордонники Чернівецького прикордонного загону разом із обласним управлінням МНС області створили пункт обігріву для учасників руху, які прямують через пункт пропуску «Порубне — Сірет (Румунія)». Аби уникнути випадків обмороження чи погіршення стану здоров’я водіїв та пасажирів, у пунктах здійснюється цілодобове чергування для обігріву та надання їм кваліфікованої меддопомоги.

До слова, схожа ситуація склалася на українсько-молдовському кордоні у напрямку Рені — Джурджулешть (Молдова). Там переважна кількість водіїв внаслідок складних метеорологічних умов були змушені припинити рух.

Аби не порушувати терміну транзиту територією Молдови (доба), учасники руху очікують покращення погодних умов на українській стороні. Працюючи під девізом «Український прикордонник — партнер учасника руху через кордон!», персонал Державної прикордонної служби проводить роз’яснювальну роботу з водіями для забезпечення комфортних умов під час перетину кордону, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.