На Донеччині заохочено військовослужбовців Високомобільних десантних військ Збройних сил України, якіПогодженість дій військових відбувається у реальних обставинах. Фото з сайту krymr.com відзначилися під час виконання завдань у рамках антитерористичної операції. Так, просто на блокпостах офіцери, сержанти й солдати отримали відзнаку Міністерства оборони «Пам’ятний знак «За воїнську доблесть».

Заохочувальну відзнаку від імені керівного складу оборонного відомства вручили старші офіцери Генерального штабу Збройних сил, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Ви всі, хто зараз перебуває на передовій, — гордість нашої армії. Встановлюючи мир і спокій у регіоні, наші солдати виявляють відданість Українському народові. У складних бойових умовах загартувався ваш характер. Дякуємо за високий професіоналізм і щиро віримо в нашу перемогу», — зазначили  під час нагородження старші офіцери Командування Сухопутних військ та Генштабу Збройних сил.

Повідомлення зі сходу є реальними зведеннями про перебіг воєнних дій, тож порівняння з «передовою» цілком доречні. Лише останнім часом загинуло четверо українських силовиків, поранено двадцятеро наших військових. Втрати з боку з терористів, за підрахунками міліції, становлять близько тридцяти, а рахунок поранених іде на десятки. На постійному зв’язку з користувачами соціальних мереж перебуває в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, який ділиться оперативною інформацією про перебіг антитерористичної операції. 

За його словами, у Слов’янську «дуже багато кримчан, зустрічаються росіяни, були й чеченці», — цитує УНІАН повідомлення міністра. Крім того, українські військові не можуть собі дозволити відкрити вогонь по мирному населенню, адже саме на його захист і спрямовано АТО. Саме цим активно користується ворог, цинічно ховаючись за спинами людей і стріляючи звідти.

«У нас армію розвалювали методично. У нас немає адекватних спецпідрозділів. Те, що нині відбувається, — це бойове злагоджування, перше за багато років. Ми бачимо, хто є хто. Хто імітатор, хто відмовляється, хто відіграє. А хто не боїться. Зрозумійте й допомагайте», — звернувся урядовець до співгромадян.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»