18—19 липня Марійський духовний центр у Зарваниці, що на Тернопіллі, прийматиме десятки тисяч вірян під час Всеукраїнської прощі. Цього року тут молитимуться за мир і спокій в Україні. А ще цю визначну релігійну подію присвятили 150-річчю від дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького.

До Чудотворного місця з’їдуться з усіх усюд України, зокрема зі столиці, Одеси, Харкова, Чернігова, не кажу вже про прочан із сіл і міст Львівщини, Прикарпаття, Хмельниччини. Традиційно понад тисяча осіб пішою ходою вирушить до Зарваниці з Тернополя. Відвідати християнську святиню зголосилися й жителі Донецька.

У прощі візьмуть участь і двадцять єпископів — громадян США, Канади, Італії, інших європейських країн. Для тих, хто через різні обставини не зможе помолитися безпосередньо в святому місці, запланували трансляцію Всеукраїнської прощі наживо.

Нині у Зарваниці закінчують зводити каплицю на вшанування пам’яті українських воїнів, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції. Цю  споруду відкриють та освятять під час прощі. Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна  зазначив, що влада вживає всіх заходів, аби ця масова релігійна подія відбулася належним чином. Тож у дні проведення Всеукраїнської прощі в Зарваниці та у навколишніх населених пунктах у посиленому режимі працюватимуть усі відповідні служби, аби прочани могли відчувати себе комфортно й у цілковитій безпеці.