Президент США Барак Обама на саміті з ядерної безпеки в Гаазі заявив, що входження Криму до складу Росії не є вирішеною справою.

За словами президента, Крим у складі Федерації не визнають більшість представників світової спільноти, тому його приєднання до Росії не має законного характеру, передає УНІАН з посиланням на Росбалт.

Обама також підкреслив, що порівняння ситуації на півострові з положенням в Косово «не має абсолютно ніякого сенсу».

Глава Білого дому відзначив, що Росія не є «першою загрозою національній безпеці США». «Мене, як і раніше, набагато більше турбує перспектива того, що ядерна зброя вибухне на Манхеттені», сказав він журналістам за підсумками саміту.

Раніше, говорячи про Україну, Обама сказав, що будуть докладені всі зусилля для допомоги українській економіці і для проведення виборів.

«Ми не будемо вести війну з Росією, зауважив Обама. Але це не означає, що Росія не буде ізольована. Росія сьогодні набагато більш ізольована ніж п'ять років тому під час війни з Грузією».

На думку американського президента, «Росія - регіональна сила, яка загрожує деяким своїм сусідам. Але це не прояв сили, а прояв слабкості»