ПЕРЕДНОВОРІЧНЕ. 250 ялтинських Дідів Морозів і 108-метровий Дракон потрапили у Книгу рекордів.

Наближення свят кримчани відчули ще в середині грудня. Саме тоді в Євпаторії відбувся республіканський фес?тиваль «Санта Клаус відпочиває — на арені Дід Мороз», який проходив вже сьомий рік поспіль. Діди Морози, Снігуроньки, казкові персонажі взяли місто в облогу і одночасно з чотирьох кінців Євпаторії розпочали рух у напрямку центральної площі, де встановлена новорічна ялинка. Цього року Діди Морози були досить оригінальні і для подолання карнавального шляху пересіли на байки та велосипеди, що і стало родзинкою свята. Адже такої кількості Морозів на колесах місто ще не бачило.

На виготовлення Дракона велетня пішло понад 3 тисячі повітряних кульок. Фото прес-служби Ялтинської міської ради

Передноворічний настрій Євпаторії підхопила і Ялта, яка ретельно підготувалася до Нового року. Кримську перлину просто заполонили Діди Морози та й ще притягли з собою велетенського дракона. І хоча парад ялтинських Морозів ще досить молодий, бо проводиться вдруге, але він вже увійшов до книги рекордів України. На набережній курортної столиці зібралося 250 (!)  Дідів Морозів. Також до вітчизняної книги рекордів потрапив і символ наступного року — Дракон. Його довжина склала 108 метрів, а на виготовлення велетня пішло понад 3 тисячі повітряних кульок.  Окрилені перемогами, ялтинці рішуче налаштовані на наступний новий рік побити власний рекорд.

І це ще не все, чим півострів здивував на передодні свят.  Є цього року в Криму і своя диво-ялинка, яка теж може претендувати на рекорд.  Дім  шампанських вин «Новий Світ» зробив подарунок Судаку та всьому Криму. На набережній селища Новий Світ підприємство встановило новорічну ялинку, виготовлену з пляшок шампанського. «На створення ялинки витрачено понад 1200 пляшок. Висота її складає 4 метри, а діаметр — 3,5 метра», повідомили «УК» в прес-службі підприємства. На розробку проекту ялинки інженерна служба заводу витратила 2 тижні, а зібрали диво-дерево за 5 годин.

Тепер новорічна красуня простоїть на набережній до кінця свят.