Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Справжньою різдвяною перемогою порадували Україну юні хокеїсти  київського «Сокола» — під Святвечір  команда Миколи Майка виграла в  німецькому Регенсбурзі  престижний міжнародний дитячий турнір з багатою історією, який цьогоріч проводили 42 рази.  Відрадно, що в фіналі наші спортсмени переграли своїх кривдників по груповому турніру — однолітків з Москви.

А розвивалися події так: у груповому турнірі команда «Сокіл-2001» здобула п’ять перемог, одну нічию й одного разу програла — російській команді «Срібні акули»; у півфіналі кияни за булітами здолали команду з Чехії, а у вирішальному матчі за золоті медалі взяли реванш в тої-таки  команди з Москви з рахунком 2:3 (2:2; 0:1), інформує офіційний сайт ХК «Сокіл». Шайби у «Сокола» закинули: Онопрієнко, Пономаренко (Брага), Панченко (Брага, Пономаренко).

Принагідно зазначимо, що 17—18 січня у Києві відбудеться ще одна примітна подія:  ДЮСШ ХШ «Сокіл-Київ» запрошує хокейних вболівальників відвідати щорічний турнір, присвячений пам’яті заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізкультури та спорту України Валентина Павловича Уткіна.

Участь у змаганнях планують взяти команди «Сокіл-2001» (м. Київ), «Сокіл-2002» (м. Київ), «Піраньї» (м. Вінниця), СДЮСШОР (м. Харків) та «Крижинка» (м. Київ).

Турнір відбудеться в Києві на ковзанці СК «АТЕК».

На тлі загальної ситуації в українському хокеї цей поступ у дитячому хокеї не може  не тішити.