Європейський Союз очікує від Росії відповідальності за повне виконання Мінської угоди щодо припинення вогню, контролю за кордоном та проведення позачергових виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства. Про це йдеться у висновках засідання Європейської Ради щодо України, яке відбулося у Брюсселі на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС.

Крім того, в ЄС вважають, що РФ повинна підтримувати зусилля ОБСЄ з урегулювання кризи в Україні, повідомляє УНІАН. «ЄС та його держави-члени повністю залучені до підтримки політичного врегулювання української кризи, включаючи внесок у збільшення спроможностей моніторингу ОБСЄ, збільшуючи гуманітарну допомогу, підтримуючи і допомагаючи Україні в процесі реформ, зокрема в децентралізації влади й захисті прав представників національних меншин», — наголошено у висновках.

Європейська Рада також привітала прогрес у врегулюванні української енергетичної кризи та заявила, що очікує на завершення тристоронніх переговорів між РФ, Україною та Європейською комісією.