Місто-супутник Южно-Української АЕС стало проміжним пунктом для 30 дітей у від 7 до 16 років зі Стаханова, що на Луганщині. Усі вони — вихованці Стахановської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву. До Южноукраїнська прибули, щоб відправитися згодом на відпочинок до виїзного дитячого спортивно-оздоровчого табору «Очаків». Путівки для них було придбано профспілковим комітетом южноукраїнських атомників. 

На пристанційному майданчику АЕС дітлахів зустрічали генеральний директор Володимир Лісніченко, який зазначив: «Вважаємо своїм громадянським обов’язком у першу чергу підтримати дітей зі східних регіонів країни. Найслабкіші та беззахисніші саме наші діти. Я підкреслюю слово «наші», тому що це — українські діти, і ми не робимо жодних поділів на схід, південь, захід і північ. Ми, жителі Миколаївщини, зобов’язані допомогти, виявляючи таким чином свою громадянську позицію».

Володимир Анатолійович запевнив, що ця акція триватиме, і нині вивчається можливість оздоровлювати дітей зі сходу країни впродовж усього літнього сезону.

В Южноукраїнську групу спортсменів та супроводжуючих їх тренерів поселили в підвідомчому оздоровчо-реабілітаційному комплексі «Іскра», створивши гостям комфортні, а головне — безпечні умови для відпочинку перед від’їздом на море. Діти пройшли повний медогляд. А ще побували з екскурсіями в спорткомплексі «Олімп», на повномасштабному тренажері АЕС.

Інструктор-методист Катерина Спанчак, яка супроводжувала дітей під час поїздки, зазначила: «Для всіх наших вихованців запрошення колективу АЕС поїхати на море стало великою несподіванкою. У нас бракує слів вдячності. Тут дуже відкриті та позитивні люди. Хлопчики та дівчатка, які відвідали майже всі куточки держави, були здивовані умовами, які їм тут створили. А попереду ще стільки всього їх чекає — відпочинок, море, сонце, гарний настрій».

На рахунку колективу енергокомплексу чимало різних добродійних ініціатив. Так, його працівники вже не перший рік шефствують над Центром соціально-психологічної реабілітації дітей в Южноукраїнську. Понад 20 років вони опікуються вихованцями Рацинської школи-інтернату в сусідньому Вознесенському районі. Путівки на літній відпочинок, організація поїздок, ремонт приміщень і аварійних комунікацій — так атомники виявляють свою турботу про дітей з нелегкою долею.