Відомо здавна, що нема більшої біди, як лихі сусіди. Бо ж тоді треба чекати на постійні сварки навіть за дрібниці. Чи не найпоширеніша причина сусідських баталій — непорозуміння за межі між городами. І неспокійно від таких суперечок не лише родинам, населеному пункту, а й місцевим владним і правоохоронним органам. Добре, коли гору бере розсудливість. А ось в одному із сіл Бучацького району на Тернопіллі веремія взаємних докорів, образ, зневажань між сусідами тривала багато років. І просвітку не було. Усе через те, що ніяк не могли поділити межі земельних ділянок.

Нещодавно ж конфлікт між двома сусідами закінчився трагедією — загинув 46-річний чоловік. Правоохоронці з’ясували обставини важкого злочину. За словами начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, смертельне ножове поранення селянинові завдав 54-річний сусід. Роками між ними та їхніми сім’ями точилася колотнеча за землю. 46-річний одного разу не витримав і звернувся до сільради, щоб нарешті визначити лінію поділу й зафіксувати, де закінчується земельна ділянка сусіда й починається його. Землевпорядник прийшов на виклик, зробив заміри, вбив кілки і, здавалося б, розв’язав давню проблему.

Та марно було сподіватися на подальше спокійне співіснування. Адже 54-річному сусідові поділ не сподобався. Очевидці розповіли поліцейським, що він упродовж дня заглядав у чарку, а ввечері нічого кращого не вигадав, як іти з’ясовувати стосунки з тим, хто живе поряд з ним. Певна річ, завели сварку. Зловмисник вхопився за ніж і завдав удару сусідові. На крик прибігла мати потерпілого. Каже, син пройшов ще кілька метрів і впав мертвим. Медикам, які прибули на виклик, залишалося хіба констатувати смерть.  

Лиходій провини, кажуть правоохоронці, не заперечує. Триває досудове розслідування.