КОЛЕГІЯ. Станом на 1 липня 2011 року середній розмір пенсійної виплати в Україні склав 1205,37 грн і збільшився на 9,2 % у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. Про це на засіданні колегії Мінсоцполітики повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. За його словами, забезпечено своєчасну виплату пенсій кожному пенсіонеру згідно зі встановленими календарними графіками.

При цьому урядовець нагадав, що з 1 березня ц.р. підвищено розміри пенсій деяким категоріям громадян у зв’язку із зростанням середньомісячної заробітної плати штатного працівника на коефіцієнт 1,04, що відповідає 20% темпів зростання середньомісячної заробітної плати штатного працівника в Україні за попередній рік, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За інформацією міністерства, поступово розвивається й система недержавного пенсійного забезпечення, її учасниками стали 557,6 тис. осіб, а загальний обсяг активів, сформованих пенсійними фондами, становить 1221,4 млн гривень.

Як відомо, з метою визначення заходів щодо подальшого реформування пенсійної системи, уніфікації законодавства у сфері пенсійного забезпечення та збалансування солідарної системи пенсійного страхування нещодавно Верховною Радою прийнято Закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», яким передбачається здійснення комплексу заходів по стабілізації солідарної системи пенсійного страхування та визначається механізм запровадження накопичувальної системи.

Крім того, урядом прийнято постанову, якою передбачено, що соціальні виплати дітям війни, військовослужбовцям строкової служби та чорнобильцям здійснюються у розмірах, які не зменшуються проти фактичних виплат, виходячи з наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України.