Микола ШОТ,
«Урядовий кур’єр»

Львівська територіальна первинна організація Українського товариства сліпих нараховує майже 800 осіб з інвалідністю по зору І і ІІ груп. До Міжнародного дня незрячих товариство підготувало акцію «Ми серед вас». Захід організували для того, аби здорові люди краще могли збагнути повсякденні клопоти-труднощі тих, хто має вади зору. Тож зрячі учасники акції одягнули на очі пов’язки, пробували в цілковитій темряві орієнтуватися в просторі, зготувати собі чай чи каву, позайматися у тренажерній залі.

Крім цієї локації, під час акції діяло ще кілька, де можна було ознайомитися з напрямками роботи організації для осіб з порушенням зору. Йдеться, зокрема, про заняття в кімнаті фізичної реабілітації та комп’ютерному класі, проведення соціально-психологічних тренінгів. Організували також майстер-клас з виготовлення виробів з бісеру, виставку творчих робіт незрячих, екскурсію музеєм тифлотехніки. Ознайомлювали також із системою брайлівського письма. Господині, які не бачать, приготували для гостей акції смаколики.

За інформацією прес-служби міськради, особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп– мешканцям Львова надали з міської скарбниці одноразову матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень кожному на загальну суму 565 тисяч гривень.