Перебуваючи з робочою поїздкою на Львівщині, глава держави Віктор Янукович був присутній на демонстраційно-тактичних навчаннях Збройних сил України із залученням підрозділів Сухопутних військ та Повітряних сил ЗСУ, які проходили у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки Сухопутних військ у Львівській області.

Глава держави чітко бачить майбутнє захисників Вітчизни. Фото Михайла МAРКIВA

На початку навчань Президент здійснив пуски протитанкових керованих ракет «Стугна-П». Після цього начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України Володимир Замана ознайомив главу держави з окремими видами озброєнь, які використовують у ЗСУ.

Після завершення активної фази навчань Віктор Янукович відзначив цінними подарунками кращих військовослужбовців за результатами 2012—2013 навчального року.

Під час виступу перед учасниками навчань Президент наголосив: «Переконаний, що вже у найближчій перспективі ми істотно підвищимо боєздатність наших Збройних сил, професійність військовослужбовців і рівень оснащення сучасною бойовою технікою та озброєнням. Наша мета — побудувати мобільні, добре оснащені та підготовлені Збройні сили, спроможні адекватно реагувати на сучасні загрози національній безпеці у воєнній сфері».

Саме цю мету і європейські стандарти покладено в основу воєнної реформи, завдання якої конкретизовано у Стратегії національної безпеки і Воєнній доктрині України. Віктор Янукович нагадав, що на початку вересня цього року він затвердив Державну комплексну програму реформування і розвитку Збройних сил України на період до 2017 року.

Серед основних завдань і пріоритетів програми — вдосконалення нормативно-правової бази у сфері оборони, системи управління та перехід на міжвидову організаційну структуру, повідомляє прес-служба глави держави.

«Воєнною реформою також передбачається трансформація Об’єднаних сил швидкого реагування та Основних сил оборони у Сили постійної готовності та Сили резерву», — зазначив Віктор Янукович.

Він також наголосив, що для зміцнення бойового потенціалу Збройних сил заплановано провести модернізацію озброєння та військової техніки, закупівлю її новітніх зразків. «І пріоритет буде віддано виробам вітчизняної військової промисловості, якість яких відповідає сучасним світовим стандартам. А це, крім іншого, нові робочі місця і серйозний стимул до модернізації вітчизняної промисловості, освоєння новітніх технологій», — підкреслив глава держави. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»