Платники єдиного податку, за умови дотримання вимог, встановлених Податковим кодексом України для обраної ними групи, можуть самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єктам господарювання — фізичним особам необхідно подати заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу.

Відповідна норма визначена ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

Як заповнювати Декларацію з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами

Міністерством доходів і зборів України розроблено зразки заповнення форм Декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами та Уточнюючої декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами.

Ознайомитися зі зразками заповнення форм Декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами та Уточнюючої декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами платники податку можуть ознайомитися за адресою: http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/62807.html

Нагадаємо, що 20 серпня 2013 року набрав чинності наказ Міністерства доходів і зборів України № 288 від 19.07.2013 року «Про затвердження форм звітності з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами та порядку їх заповнення», зареєстрований Міністерством юстиції України 09 серпня 2013 року за №1372/23904.

Інформаційно-комунікаційний департамент Міністерства доходів і зборів України