Агресор може скільки завгодно брязкати зброєю, однак ніколи не зрозуміє  тих, хто захищає  рідну землю. Тому, попри напружену ситуацію, ми, українці, маємо знати: ми неодмінно переможемо. Переможемо, бо на нашому боці правда.

Останні події в Криму тривожать і водночас згуртовують. Днями в селищі Перевальне, де російські солдати за звичним сценарієм оточили українську військову частину, дружини українських вояків стали на захист чоловіків.

Вони закликали російських солдатів не провокувати українські Збройні сили на порушення присяги і виступили за збереження миру. Живим щитом стали й дружини наших військових у Новофедорівці. Їх не злякали автомати і кулемети…

«Ми захищали частину з кийками та щитами, а проти нас вийшли військові з кулеметами», — повідомив журналістам Еспресо.tv один з офіцерів підрозділу в Балаклаві. Тривалий час військова частина №2382 перебуває в облозі  озброєних російських військових і час від часу отримує пропозицію перейти на бік «российской армии».  Причому така пропозиція кілька разів супроводжувалася  завданням тілесних ушкоджень…

Це зовсім не означає, що в наших військових немає зброї. Хоча в деяких місцях склади змушені були опечатати. Просто ще не було команди стріляти. Адже цілком зрозуміло, що саме на це найбільше розраховують загарбники.

У правоохоронному відомстві є дані про те, що на території АР Крим невідомі під виглядом української сторони в ніч із 3 на 4 березня планують вбивство 3—4 російських солдатів — аби легалізувати введення російських військ на територію нашої держави. Про це вчора повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович.

— Ми б хотіли, щоб ці люди схаменулися. Адже таким чином ви провокуєте кровопролиття, якого немає в Криму. Для нас дуже важливо, щоб ви зрозуміли: людське життя — найважливіша цінність. Ми закликаємо вас, схаменіться! Ми закликаємо вас, зупиніться! Майте на увазі, ситуацію моніторять, ситуація контрольована. Усі винні, які причетні до цього, будуть покарані, — наголосив заступник міністра внутрішніх справ України.

В Україні давно побутує звичай вимітати все зло за поріг. Фото з сайту theguardian.com

На жаль, учора з’явився перший серйозно постраждалий з нашого боку. Охороняючи склад зі зброєю та боєприпасами, заступник начальника штабу Севастопольської бригади тактичної авіації отримав контузію під час вибуху світло-шумової гранати, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Разом із заступником начальника штабу авіаційної бригади на варті біля арсеналу стояв командир військової авіаційної частини, який вирішив заступити на варту після переговорів з «невідомими людьми у формі Збройних сил Російської Федерації», які вже кілька днів блокують Севастопольську бригаду тактичної авіації. Російські військові попередили командира частини про можливе захоплення, тому на варту біля складу зі зброєю заступили з автоматами офіцери, змінивши на посту військовослужбовців-контрактників.

Протягом кількох останніх діб, починаючи з 28 лютого, підрозділи Збройних сил Російської Федерації прибували до Криму  і повітрям, і морем, однак здебільшого з порушенням міжнародних норм і угод.

І за дивним збігом обставин саме 28 лютого 16 депутатів російської Держдуми зареєстрували законопроект про анексію територій Криму. При цьому в пояснювальній записці до законопроекту відкрито згадується Крим.

А російський прем’єр Дмитро Медведєв учора дав доручення розпочати будівництво транспортного переходу через Керченську протоку, мотивуючи тим, що рішення про це було в документах, підписаних торік 17 грудня під час засідання  Українсько-російської міждержавної комісії.