Уряд затвердив новий Порядок березневого перерахунку пенсій, який забезпечить щорічне підвищення виплат 12 мільйонам пенсіонерів. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, коментуючи схвалення відповідного рішення Кабінетом Міністрів. «Ще у травні парламент ухвалив розроблений Мінсоцполітики закон, за яким при щорічному березневому перерахунку пенсій не повинно враховуватися підвищення пенсій у попередньому році, як це було раніше. І саме на виконання цього закону уряд ухвалив порядок проведення такого перерахунку. Таким чином, понад 12 мільйонів українських пенсіонерів щорічно отримуватимуть підвищення пенсій», — сказала вона.

Наталія Королевська пояснила, що для перерахунку пенсії застосовується розмір заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, що склався на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок. «Запропонований нами підхід дасть змогу ліквідувати розриви у розмірах пенсій та щороку осучаснювати їх розмір, оскільки перерахунок опиратиметься на зростання середньої заробітної плати. Крім того, за наявності коштів у бюджеті Пенсійного фонду підвищення буде на більш ніж 20% від такого зростання», —  цитує слова урядовця прес-служба Мінсоцполітики.

Наталія Королевська повідомила, що ухвалений Порядок перерахунку пенсійних виплат стосується таких видів пенсій: страхових, наукових, військових строкової служби та чорнобильських. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»