Австралійські вчені виявили у безхребетних 1445 невідомих раніше вірусів, у тому числі смертельно небезпечних. Про відкриття вчених повідомляється в журналі Nature.

За словами дослідників, ці віруси протягом мільярдів років існують в тісному біологічному симбіозі з безхребетними. Під час дослідження вчені вивчили транскрипти 220 різних безхребетних організмів і виявили в їхніх організмах 1445 невідомих вірусів, у яких генетична інформація міститься в РНК. Разом з тим, дослідники підкреслюють, що передача вірусів від безхребетних людині вельми ускладнена.

Раніше повідомлялося про те, що група французьких учених виявила у сибірській вічній мерзлоті стародавній гігантський вірус, який отримав назву Mollivirus Sibericum. На думку дослідників, кліматичні зміни і видобуток нафти можуть привести до нових відкриттів, які можуть загрожувати людству.

Як ми уже повідомляли, цього року в Україні очікується три штами грипу. Крім традиційних каліфорнійського H1N1 та грипу типу В, буде циркулювати грип «Гонконг» Н3N2, який пошириться по території України вперше. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

ZN,UA