Володимир ГАЛАУР,
«Урядовий кур’єр»

У Харкові розпочала свою роботу громадська організація «Російська діаспора в Україні», яка за 10 днів з часу реєстрації вже набрала в соціальних мережах 350 прихильників.

Про це повідомляє Status Quo, в прес-центрі якого відбулася зустріч журналістів з громадським діячом Олексієм Антиповим.

«Нашою ініціативою зацікавилися в Запоріжжі та Одесі російськомовні патріоти України. Вони хочуть відкрити у себе в містах філії діаспори», – підкреслив Олексій Антипов.

За його словами, діаспора створена для російськомовних громадян і тих, хто вважає себе етнічними росіянами та при цьому підтримує Україну, є її патріотом.

«Ми готуємо документи про те, що російська влада злочинна. Це ми доведемо на базі того, що були проведені вибори в Криму. Будемо проводити акції, щоб згуртувати українське суспільство, але без російської символіки. Ми навіть зараз ініціюємо прийняття закону про заборону російської символіки. Росія намагалася добитися розколу на мовному ґрунті, але досягла мети тільки частково. Російська влада говорить, що в Харкові утискають російськомовних, але це не так, нас ніхто не утискає», – заявив засновник «Російської діаспори в Україні».