Служба безпеки України викрила у Кропивницькому (колишній Кіровоград) організоване злочинне угруповання, що складалося з керівників та оперативних співробітників поліції. Про це повідомила прес-служба СБУ в понеділок, 28 листопада.

«Оперативники спецслужби затримали членів банди ще в липні цього року під час вимагання 200 тисяч гривень  від місцевого мешканця за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито розбещення неповнолітніх», – повідомили в СБУ.

Слідством було встановлено, що, крім цього, «перевертні в погонах» спеціалізувалися на грабунках, крадіжках, незаконних обшуках, катуваннях, вимаганнях грошей, хабарництві, шахрайстві тощо.

«Будучи знайомими з роботою правоохоронних органів, вони ретельно готувалися до кожного злочину, довго стежили за жертвами. Організатором банди був керівник одного з підрозділів Кропивницького відділу поліції, який залучив до злочинної діяльності трьох своїх підлеглих і цивільного. 21 листопада всім зловмисникам повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України», – додали в спецслужбі.